Media

Afbeeldingen

Plattegronden

Omschrijving

Nicolaistraat 36 – in luxe, duurzame renovatie. Oplevering september 2022

Achter de prachtige gevel uit ca. 1904 schuilt een heerlijke familiehuis. Dit fijne huis ligt in de wijk Duinoord, die gekenmerkt wordt door haar rijke architectuur. Hoewel het huis een historisch kenmerkende uitstraling heeft is het aangepast en gerenoveerd naar alle moderne maatstaven van nu en zeker ook met het oog op de toekomst.
Het huis is optimaal geïsoleerd, voorzien van nieuwe kozijnen met HR ++ glas en er is een warmtepomp geplaatst waardoor er zelfs sprake is van energie terugwinning. Dit alles resulteert in karaktervol energiezuinig herenhuis, met een energielabel A+ of A++. Het huis is in de winter warm en behaaglijk en in de zomer heerlijk koel.

Dit karakteristieke herenhuis is de eindwoning van de straat. Hierdoor is er veel lichtinval, zowel aan de voor- als achterzijde. Het huis telt 4 verdiepingen, waarbij een duidelijke verdeling is gemaakt in living-, slaap- en gastenverdieping.
Bij binnenkomst van de woning komt u in de donkergroene entree. Deze prachtige kleur brengt de originele granito vloer tot leven waardoor een bijzonder effect wordt verkregen. De deur met raampartij met Jugendstil details, die de vestibule van de gang scheidt, zal nog donkergroen worden geschilderd.
Het trappenhuis, plafond ornamenten en de gevel hebben accenten uit de Jugendstil/Art Nouveau architectuur stroming. Zij zijn gerestaureerd en verbeterd om de komende jaren hun schoonheid te behouden. Met een nieuw kleurenpalet zal de aanwezigheid van deze schoonheden weer worden versterkt. Natuurlijk licht is één van de basisvereisten in een woning. In elke verdieping is geprobeerd dit te optimaliseren. Het gehele huis zal worden voorzien van houten vloeren. Voor de begane grond is gekozen voor een houten Tapis vloer in een Hongaarse punt en boven gelegen verdiepingen voor houten lamelparket. Vanuit de hal is er een grote opening naar de living, om zo één geheel te creëren en het licht speels zijn weg te laten vinden. Aan de voorzijde bij de open haard is een fijne plek voor de zithoek, aan de achterzijde een ruime eetkamer die overloopt in de open keuken. Er staat een groot eiland met een mat zwarte frontkleur aan de kastzijde die voorzien is van veel grote en diepe lades. Aan de andere kant kan men gezellig zitten als er aan het kookeiland gekookt wordt. Daarmee is beoogd om interactie tussen keuken en rest van de living mogelijk te maken. Koken is steeds meer een sociale bezigheid, waarbij openheid en de juiste plaatsing van kookblad en apparatuur de basis vormt.

Het blad is volledig van composiet. Dit materiaal heeft de schoonheid van natuursteen, maar de praktische gebruiksvriendelijkheid voor dagelijks gebruik. De hoge kastenwand in mat zwart (met een aantal nissen in bronskleur) sluit perfect aan op het robuuste composiet en de messing Quooker. De keuken heeft een moderne, landelijke uitstraling. De heerlijk zonnige achter tuin op het zuidoosten biedt een groene oase middenin de stad. Op de begane grond is er verder een toilet met fontein en een deur die toegang biedt tot de (voorraad/wijn) kelder. Door het open portaal is er ruimtelijkheid gecreëerd waardoor de living breder, lichter en opener aanvoelt.

De eerste verdieping bestaat uit de master bedroom die toegang geeft tot het royale terras aan de achterzijde (ZO) en een zeer ruime, aangrenzende, inloopkast. De de originele schuifseparatie, die in de kleur Cabbage Green wordt geschilderd, biedt toegang tot de en suite badkamer met zorgvuldig uitgekozen tegeldesign, een Solid Surface bad, inloop douche, elektrische vloerverwarming en een badmeubel met twee Solid Surface waskommen met verlichte spiegels erboven. Ernaast ligt de studeer-/kantoorkamer met een kleine bibliotheek, met veel lichtinval vanuit de erker waar een zitje wordt gecreëerd en die, evenals het trapwerk, in Cabbage Green zal worden geschilderd. Ook op deze verdieping is een separaat toilet.
De tweede verdieping heeft aan de voorzijde een ruime slaapkamer met balkon, een waskamer en daarnaast de opstelplaats voor de nieuwe HR ketel i.c.m. de warmtepomp. Aan de achterzijde bevindt zich de tweede ruime slaapkamer van deze verdieping met terras. Tussengelegen de tweede badkamer die is voorzien van elektrische vloerverwarming, een inloopdouche en een badmeubel met spiegel en toilet. Bij de indeling van deze slaapkamers is rekening gehouden met evt. opgroeiende kinderen. Beide kamers hebben toegang tot een separaat balkon/terras. Tenslotte is er een nieuwe derde verdieping op het huis gebouwd die ruimte biedt voor twee extra slaapkamers en een derde badkamer. Deze verdieping is uitstekend geschikt als gastenverblijf, een gehele verdieping voor de kinderen of een kantoor. Vanuit hier heeft u een prachtig ver uitzicht over Den Haag. Bij dit project is getracht om elk verdieping met elkaar te verweven, maar tegelijk onafhankelijk van elkaar in te delen. Iedere verdieping heeft de beschikking over een eigen badkamer, een eigen buitenruimte en een eigen toilet.
Waarbij de begane grond met een grote keuken en ruime living de centrale plek is voor ‘gathering and joy’.

Bijzonderheden:
– Woonoppervlak ca. 255m2
– Energielabel A+ conform energiemaatwerkrapport
– Complete renovatie onder begeleiding van een bouwkundige
– Indeling en inrichting conform interieur design
– De koper heeft nu nog keuze in afwerking van bijv. vloeren en kleuren
– Algehele vernieuwing van alle technische installaties
– Alle verdiepingen voorzien van geluidsisolerende maatregelen
– Nieuwe kozijnen en houten vloeren van Nederlandse fabricaat
– Alle gevels geïmpregneerd , nieuw leien dak.
– Originele elementen ; ornamenten, lijsten, kozijnen gerestaureerd .
– Drie nieuwe luxe badkamers en 6 slaapkamers
– Luxe woon keuken voorzien van AEG / Siemens apparatuur
– Garantietermijn van 12 maanden op de algehele renovatie
– Een project van Cattenburg Vastgoed
– Oplevering medio september 2022
– Projectnotaris Buren.

****

Behind the beautiful facade from around 1904 is a more than fantastic family home. This beautiful home is located in the Duinoord district, known for its rich architecture. Although the house has a characteristic historical appearance, it has been adapted and renovated to all modern standards of today and certainly also with a view to the future.
The house is optimally insulated, equipped with new frames with HR ++ glass and there is still energy recovery. All this results in a characteristic home with an A+ or A++ energy label. The house is warm and cozy in the winter and wonderfully cool in the summer.

This special townhouse is located at the end of the street. This means there is a lot of light, both in the front and in the rear. The house has 4 floors, with a clear division into living, sleeping and guest floors.
Upon entering the house, you enter the dark green entrance. This beautiful color brings the original granite floor to life. Door with windows with Jugendstil details, which separates the vestibule from the hallway, will be painted dark green.
The staircase, ceiling ornaments and facade have accents from the Jugendstil/Art Nouveau architectural movement. They have been restored and improved to maintain their beauty over the years. A new color palette reinforces the presence of these beauties. Natural light is one of the basic requirements in a home. On each floor, this has been one of the main focuses.
The entire house has wooden floors. A Tapis wooden floor laid in a Hungarian point has been chosen for the ground floor and wooden parquet floors for the upper floors. From the hall there is a large opening to the living room, in order to create unity and playfully let the light in.
At the front near the fireplace the living area, at the rear a dining area that flows into the open kitchen. On the side of the cabinet is a large island with a matte black front, which is equipped with many large, deep drawers. On the other hand, you can sit comfortably while cooking at the kitchen island. Making this an integral part of the dining/cooking experience. Cooking has become more of a social activity for all to enjoy and this house has combined cooking/dining to do so.

The kitchen counter top is completely made of composite. This material has the beauty of natural stone, but practicality for everyday use. The high cabinet wall in matt black (with a number of niches in bronze color) fits in perfectly with the robust composite and brass Quooker. The kitchen has a modern, rural look. The wonderfully sunny rear garden facing SouthEast offers a green oasis in the middle of the city.
On the ground floor there is also a toilet with sink and a door that provides access to the (pantry/wine) cellar. The open portal creates spaciousness, making the living room feel wider, lighter and more open.

The first floor consists of the master bedroom which gives access to the spacious terrace at the rear (SE) and a very spacious,ensuite walk-in closet. The original sliding partition, which will be painted in the color Cabbage Green, provides access to the ensuite bathroom with a carefully selected tile design, a Solid Surface bath, walk-in shower, electric underfloor heating and a vanity unit with two Solid Surface washbasins with illuminated mirrors above. Next to it is the study/office room with a small library, with lots of light coming in from the bay window where a seat is being created and which, like the stairs, will be painted in Cabbage Green. Also on this floor is a separate toilet.

The second floor has a spacious bedroom with balcony at the front, a laundry room and also the space for the new HR boiler in combination with the heat pump. At the rear is the second spacious bedroom of this floor with terrace. In between is the second bathroom with electric underfloor heating, a walk-in shower and a vanity unit with mirror and toilet. The layout of these bedrooms takes into account children. Both rooms have access to a separate balcony/terrace. Finally, a new third floor has been realized which offers space for two additional bedrooms and a third bathroom. This floor is ideal as a guest house, an entire floor for the children or an office. From here you have a beautiful views over The Hague skyline.
In this project all floors are cohesive with each other but at the same time have their distinct private character. Each floor has its own bathroom, private outdoor area and private toilet.
The ground floor with a large kitchen and spacious living room is the central place for ‘gathering and joy’.

Features:
– Living area approx. 255m2
– Energy label A+ in accordance with energy report
– Complete renovation under the supervision of a structural engineer
– Layout and furnishing supervised by an interior designer
– General renewal of all technical installations
– All floors have been insulated
– New windows and wooden floors of Dutch manufacture
– All facades impregnated, new slate roof
– Original period details have been maintained ; ornaments, frames, frames restored.
– Three new luxurious bathrooms and 6 bedrooms
– Luxurious kitchen with AEG / Siemens built-in appliances
– Warranty period of 12 months on the entire renovation
– A project of Cattenburg Vastgoed
– The delivery of the project will be in September 2022
– Project notary Buren

Kenmerken

    Overdracht

  • StatusBeschikbaar
  • Koopprijs€ 1.695.000,- k.k.
  • AanvaardingIn overleg

    Bouwvorm

  • SoortHerenhuis
  • TypeEindwoning
  • BouwvormBestaande bouw
  • LiggingenAan rustige weg, In woonwijk, Beschutte ligging

    Indeling

  • Woonoppervlakte255 m2
  • Inhoud825 m3
  • Aantal kamers7
  • Aantal slaapkamers6

    Energie

  • EnergieklasseA+
  • Energielabel einddatum30 mei 2032
  • Warm waterCV ketel
  • VerwarmingCV ketel, Warmtepomp, Warmte terugwininstallatie

    Parkeergelegenheid

  • GarageGeen garage
  • Parkeer faciliteitenOpenbaar parkeren

    Overig

  • Permanente bewoningJa
  • Onderhoud binnenUitstekend
  • Onderhoud buitenGoed tot uitstekend
  • Huidig gebruikWoonruimte
  • Huidige bestemmingWoonruimte

    Bijzonderheden

  • Gedeeltelijk gestoffeerd
  • Beschermd stads of dorpsgezicht

Brochure

Download de brochure